Előzmény:


Az elmúlt hónapban elég éles hangú, sőt, arrogáns hangnemű közlemény jelent meg a Nemzetőr hetilappal és a lap főszerkesztőjével, Dr. Dobos Attilával kapcsolatosan a Partiznainfo oldalán, melyben elsősorban békétlenség elleni uszítással vádolják a szóban forgó hetilapot és főszerkesztőjét.

Dr. Dobos Attila, a Partizaninfonak írt levelében cáfolja a Nemzetőr pártatlanságáról, elfogultságáról, egyoldalú tájékoztatásáról szóló vádakat.
A Nemzetőr főszerkesztőjének megkeresésére, a nemrég megújult Partizaninfo most kifejti álláspontját, a Nemzetőrt bíráló írásaival kapcsolatban.

Véleményünk szerint, a Nemzetőr nem nevezhető pártsemlegesnek. Természetesen nem állítjuk, hogy valamelyik jobboldali párt legitim pártújságja, csak azt, hogy egyáltalán nem semleges.
Vegyük példának okáért a Nemzetőr internetes honlapját! Ezen a honlapon, „pártok” címmel, egészen március 4-ig, csak három jobboldali párt weboldala volt elérhető. A Fidesz, a Kdnp és a Miép oldalai. Nem furcsa? A „baloldalinak” csúfolt MSZP valamint SZDSZ, a kis támogatottságú, bár a politikai palettán még jelen lévő Munkáspárt sem, sőt a tavaszi választások óta az MDF sem szerepel felsorolva a „pártok” között. (Ezen szembetűnő hiányosságot, március 4-én, a Partzaninfo felhívására pótolta Dobos Attila. Eddig miért nem tette?) Természetesen nem szólhatunk bele, hogy a Nemzetőr honlapja milyen más honlapokat reklámoz, -mi egyik párttal sem szimpatizálunk- de ez az egyoldali gesztus, erősen kétségbe vonja a Nemzetőr, Dr. Dobos Attila által hangoztatott „pártsemlegességét” és elfogulatlanságát.

Az elsősorban a Kurucinfo nevű, nyíltan szélsőséges nézeteket hirdető portál és a vele szorosan együttműködő Lelkiismeret 88 szerkesztőgárdájának hadat üzenő Igazkuruc, a Nemzetőrt és Dr. Dobos Attilát is az uszító oldalak „bűntársaként” sorolta fel.

A Nemzetőr hetilap több számában jelent meg a Lelkiismeret 88 nevű szélsőjobboldali szervezet felhívása. Ezen felhívásokat azért is tartottuk különösen veszélyesnek, mert azok az őszi zavargások idején jelentek meg a „tüntetésnek” véleményünk szerint a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető felforgató tevékenységek folytatására bíztatva. A szeptemberi sajnálatos eseményekkel kapcsolatban pedig amúgy is egyoldalúan tájékoztatott a Nemzetőr, hiszen lapjain csak a részletesen ecsetelt rendőri brutalitásokról esett szó, az azok előzményeként megtörtént egyes szélsőséges csoportok randalírozása, autók felgyújtása, MTV székház irodáinak, büféjének kifosztása, a sarokba szorított rendőrök bántalmazása pedig mintha meg sem történt volna. Véleményünk szerint, a Nemzetőr őszi számaiban megjelent cikkek célja elsősorban nem a tájékoztatás, hanem az indulatok felkorbácsolása, a gyűlölet és a békétlenség szítása, a törvények és a hatóságokba vetett állampolgári bizalom megingatása, a társadalom megosztottságának fokozása.

A Nemzetőr honlapjáról elérhetőek bizonyos hírportálok is. A „hírportálok” felsorolása a fentebb említett, és az internetes társadalom többségének véleménye szerint rendkívül arrogáns és uszító hangnemű, szélsőséges Kurucinfoval kezdődött, mindaddig, amíg a Partzaninfo erre fel nem hívta a figyelmét. (Csak most, március 4-e óta került a Kurucinfo és a L88 az utolsó helyre a Nemzetőr, hírportál-reklámjában. Nem mintha ezzel nem tenné továbbra is legitimmé a gyűlöletet a Nemzetőr, de eddig miért az elsőszámú hírforrásként szerepelt a Kurucinfo és a L88, a Nemzetőr oldalán? ) Úgy gondoljuk, hogy ha a Nemzetőr a Kurucinfot, vagy más, nyíltan gyűlölködő weboldalt így, vagy úgy (első sorban, vagy utolsó sorban, teljesen mindegy) reklámoz hiteles hírportálként, akkor igenis nevezhetjük a Nemzetőrt, ezen jogsértő oldalak bűnsegédjének.

Dr. Dobos Attila, az igazkurucnak címzett levelében kifogásolta, hogy az Igazkuruc, illetve most már Partizaninfo néven megismert website oldalain megjelenő cikkek nincsenek névvel aláírva. Úgy gondoljuk, hogy amíg a Kurucinfo és a vele együttműködő több botrányoldal legtöbbször név nélkül, vagy álnéven (többnyire nyilas történelmi személyek nevén) írja nyíltan uszító cikkeit, teszi közzé megfélemlítésképpen az igazságszolgáltatásban dolgozó nekik nem tetsző bírók, ügyészek, politikusok személyes adatait, amíg akasztással vannak fenyegetve a módszereiket bíráló közéleti és magánszemélyek, amíg lakhelyén szkinhedek bántalmaznak egy Tomcat kétes üzleti dolgai után oknyomozó, nevét naivan vállaló bloggert, addig ne csodálkozzunk a névtelenségen!
Egyébként, ami a névtelenséget illeti, a Nemzetőr őszi zavargások idején megjelent számaiban, szinte minden forradalmi tevékenységet méltató, vagy azt elemző cikkét névtelenül tette közzé!